Indien je thuiswerk wilt gaan doen wat helemaal voor je zelf is dan zijn er diverse mogelijkheden.
Het meest voor de hand liggende is een webshop beginnen in een fysiek product. Wat je nodig hebt is een leverancier van de producten. En dat is het eigenlijk. Een eigen website hebben is een mogelijkheid maar niet noodzakelijk. Dit omdat er genoeg sites zijn waar je een eigen webshop erop kan zetten. Sommige zijn nog gratis ook indien je onder een subdomein naam de webshop plaats en indien het maar een beperkt aantal producten betreft.

Belangrijker is het hebben van een goede leverancier. Afhankelijk van wat voor soort product je wilt verkopen zijn sommige wat makkelijker te vinden en sommige wat moeilijker. Sites zoals alibaba.com, dealextreme.com etc zijn bijvoorbeeld sites waar je veel buitenlandse leveranciers kan vinden.
Welke producten je wilt verkopen is helemaal van wat je zelf wilt en kan. Neem wel in acht dat voor vele producten er al veel concurrenten zijn.

Een andere vorm van leverancier die een fysiek product aan jou levert en dat jij het dan weer verkoopt is dropshipping.
Dropshipping houdt in dat de leverancier het product direct aflevert aan de koper zonder dat jij het product ooit in handen heb gehad.
Je hebt misschien iets minder controle in het hele proces maar daartegenover staat dat je geen voorraad hoeft aan te houden en daarom geen geld daarin hoeft te steken. Het vinden van een dropshipper is echter een moeilijkere opgave. Maakt goede afspraken met de dropshipper mocht je er een gevonden hebben.

Naast het fysiek leveren van goederen kan je ook geld verdienen door als affiliate op te treden.
Als affiliate promoot jij via jouw websites producten of diensten van derden. Indien een product of dienst wordt afgenomen via jouw websites dan krijg jij een commissie. Je moet op jouw websites een link of banner plaatsen van het product of dienst die je promoot. Indien iemand erop klikt wordt hij/zij doorgelinkt naar de website van de betreffende leverancier en indien hij/zij het product of dienst afneemt dan krijg jij een commissie omdat de verkoop via jouw website gestart is. De hele transactie wordt gevolgd zodat ze weten dat de transactie bij jouw website begon.