Voor een werkgever thuiswerk verrichten houdt in dat je afhankelijk bent van het aanbod dat er is en of je kennis en kunde voldoende is volgens de werkgever.

De meeste jobs die je zult vinden via zoekertjessites zijn voor telefonische verkoop operators of afsprakenplanners. De reden zit zo, bij zo een werk wordt je meestal op basis van aantal geslaagde verkoop of afspraak betaald en niet voor gewerkte uren. Hierdoor is het voor de werkgever aantrekkelijk om zoveel mogelijke mensen te hebben die een geslaagde verkoop of afspraak maakt. Iedere verkoop of afspraak is winst en een klein deel dat dan naar jou toegaat vanwege succes is dan ook niet erg voor hen.

De reden dat met bij zoekertjessites relatief minder administratief werk vind is omdat de werkgever bij zo een werk ze meestal heel veel reacties krijgen. Het is dan nogal bewerkelijk voor een werkgever om iemand uit te selecteren voor werk wat relatief eenvoudig is. De moeite is te groot voor het werk wat eigenlijk heel eenvoudig is.

Indien je bij een bemiddelaar of tussenpersoon iets wilt vinden let dan op of ze een betaling van je eisen. Indien zo dan moet je naar referenties vragen en deze dan ook controleren. Wat je anders kan voorstellen is dat je dan betaald pas nadat een thuiswerk baan is gevonden. Desnoods spreek je af om iets meer te betalen bij het geslaagd vinden van thuiswerk. Indien ze geen referentie of geen ‘no cure no pay’ willen hanteren en er geen uitleg erbij willen geven behalve dat het tegen de bedrijfspolicy gaan dan is er grote kans dat het een bedrieger is.

De beloning die gegeven wordt bij thuiswerk is meestal laag. Zeker als het eenvoudige thuiswerk is. Anders is het als het op commissie gebasseerd inkomen is. Dit is dan afhankelijk van je eigen successen. Maar dan heb je ook veel verdiend voor de werkgever.

Behalve de voordelen van thuiswerk dat je je eigen tijd kan indelen, dat je niet weg hoeft te gaan zijn er ook nadelen zoals dat het moeilijk is om thuiswerk te vinden, dat de beloning niet hoog is en dat het ook hard werken is.

Tegenwoordig met de snelle internetverbindingen zouden vele kantoorwerk ook thuis gedaan worden. Indien mogelijk van de werkgever kan je deze optie kunnen bespreken bij de werkgever.
De verschuiving om niet alleen op kantoor te werken maar ook een gedeelte thuis is al op gang en is iets wat in de toekomst nog verder zal toenemen.